Sylvia Arlar-Simonse

Ik Sylvia Arlar-Simonse was een zeer actief lid van de Roomse kerk en heb mij laten uitschrijven toen ik bijna vijftig jaar oud was.

Tien jaar eerder ben ik begonnen met Bijbellezen. In mijn zoektocht naar uitleg van Zijn Woord heb ik veel kerken en groepen bezocht. Voor mijzelf ben ik tot de volgende conclusie gekomen: iedere kerk staat los van geloof. Overal draait het om menselijke regels; wetmatige systemen. Maar God gebruikt geen organisaties of instituten, God gebruikt mensen. Mensen die zich in Zijn Dienst willen stellen. De Heere Jezus Christus gaat ons straks echt niet vragen bij welke kerk we zaten. Dat doet namelijk helemaal niet ter zake. Het enige wat telt, is of je een kind van God bent.

Het gaat om geloof alleen en niet om religie.

De Rooms Katholieke kerk verlaten

Ik hoop dat mensen, die de (Rooms katholieke) kerk verlaten hebben, de Liefde en Barmhartigheid van de Heere, net als ik, zullen vinden in Zijn Woord.

Kijk op deze pagina voor de langere versie over mijn gedachten en ervaringen rondom de Rooms Katholieke kerk en religie in het algemeen.


Sylvia Arlar-Simonse